Særligt om skizofreni

Skizofreni er en hjernesygdom, som rammer ca. 0,5% af befolkningen. Skizofreni kan give alvorlige psykiatriske symptomer, og er en hyppig årsag til selvmordsforsøg. Som skizofreni-ramt skal man ikke kun lære at rumme og leve med sygdommens symptomer, men også med alle de myter og den tabuisering, der ofte følger med fra omverdenens side. Skizofreni er nemlig en af de psykiske sygdomme, der er omgærdet af flest myter og misforståelser.

Min søster, Isabella Sværke, har skizofreni. Hun har også mange andre egenskaber: Hun er lattermild, reflekteret og godt begavet, og så er hun en ualmindeligt empatisk og nærværende samtalepartner. Det gør hende ikke bare til en helt fantastisk søster, det giver hende også en særlig evne til at indfange og formidle hvordan skizofreni opleves indefra: Hvordan man lærer at rumme sygdommen og leve med den, og hvordan man viser verden alt det man også er, ud over skizofrenien.

Som psykolog og søster til Isabella oplever jeg selv sygdommen udefra gennem to perspektiver: Det objektive, videnskabelige perspektiv med fokus på sygdommens kliniske billede, og det subjektive, følelsesmæssige perspektiv som tæt pårørende.

Isabella og jeg ønsker at bruge vores kombinerede viden og oplevelser til sammen at aflive myter og udbrede viden om skizofreni: Både hvad angår sygdommens neurologiske og psykiatriske symptomer, samt hvordan sygdommen opleves og rummes både som ramt og som pårørende. Derfor holder vi foredrag sammen på hele Sjælland.

Kontakt os for priser og ønsker til indhold og længde.
Vi tager også meget gerne imod andre forespørgsler eller spørgsmål.

Kontakt Mig

Send mig en mail med nedenstående formular eller ring til mig for at booke en konsultation

Facebook